pondělí 27. června 2011

Otec Fura

Že je brněnský primátor Roman Onderka zasvěcencem tajných nauk odhaluje tento blog již delší dobu. V poslední době ovšem jeho sdělená moudrost dosáhla takřka zenových hloubek. Druhého června zaslal Oldes jeho primátorské výsosti tento dotaz:

Roman Onderka

Vážený pane primátore,

můžete mi sdělit důvod, proč je rozsah na internetu zveřejňovaných materiálů v souladu s platným Jednacím řádem ZMB pouze ve zkrácené verzi, tzn. hlavní strana s návrhem usnesení a důvodová zpráva, což v praxi znamená, že jakákoliv rozpočtová opatření, která jsou součástí originálních materiálů nejsou veřejně přístupná?

Jako příklad mohu uvést náhodně vybraný dokument:
http://www.brno.cz/fileadmin/user_upload/sprava_mesta/magistrat_mesta_brna/ORGO/ZMB_Z6-006/MMB2011000000385.pdf

Je mi jasné, že detaily si mohu osobně vyžádat, přesto si myslím, že oskenovat stránku navíc nedá o moc více práce jak přečíslovat ručně zbylé stránky.

Děkuji za odpověď,
David Oliva


(zvýrazněno Brněnskou Iluminací)

 
Za pouhých pět dní dorazila ze slonovinové věže následující depeše:

Vážený pane,
rozsah zveřejňovaných materiálů se děje v souladu s platným Jednacím řádem ZMB, a to ve zkrácené verzi, tzn. hlavní strana s návrhem usnesení a důvodová zpráva. Nicméně každý občan má samozřejmě další možnost vidět celý materiál s tím, že si jej může prohlédnout na Organizačním odboru MMB. 

Brněnská radnice, organizační odbor
 

Nejprve jsou hory hory. Potom hory nejsou hory. A nakonec jsou hory zase hory.

A zatímco Oldesova otázka je horou, která je horou, brněnský mandarin a jeho odpovědi jsou již horou, která nebyla horou a nyní horou je. Slovy Járy Cimrmana: Horror, horror, vysoká jsi. Jestli zrovna 111 metrů ponechám na čtenářově fantasii.

Žádné komentáře:

Okomentovat