čtvrtek 21. dubna 2011

Dračí síla prýští

20. dubna začala slavnostním poklepáním základního kamene stavba nejvyššího mrakodrapu v zemi, brněnského AZ Tower. Budova sahá do výšky 109,5m, i s vysílačem celkem 111 metrů. Co dělá tato informace na Brněnské iluminaci? Pojďme se na ni podívat podrobněji.

Monolit a Roman Onderka

Výška

V novinách se dočteme zajímavou informaci ohledně výšky budovy. Jak říká jednatel investora, Jiří Maršálek: "Původně jsme chtěli začít stavět již v polovině roku 2008, když ale pan primátor uviděl plány, říkal, že by se mu líbilo, kdyby měla stavba sto jedenáct metrů. Mrakodrap jsme tedy zvýšili, ale šlo to jen na sto devět a půl metru. Tyto změny nás stály půl roku času."

Mladá Fronta, která tuto informaci otiskla, se dále ptá: "Proč nemohl projekt vyhovět přání Romana Onderky?" Kvůli letovým zónám, to je poměrně jednoduché. Mnohem důležitější otázka je ta, kterou Mladá Fronta vůbec nepoložila (jak je u Mladé Fronty zvykem): "Proč projekt musel vyhovět přání Romana Onderky?"

Nedívejme se na to, stejně jako Mladá Fronta, očima primátora, ale zkusme pohled otočit. Soukromá firma staví pro soukromého investora na soukromém pozemku budovu. Když se brněnský primátor seznámí s plány (patrně v rámci povolování stavby), projeví přání, zda by budova nemohla mít 111 metrů. A ačkoliv Brno není investorem, projekce se podvolí a půl roku projekt předělává (což jistě není zadarmo), aby vyhověla primátorovu přání.

Není to zvláštní?

Další zvláštní věc je lpění na výšce 111 metrů. Když nebylo možno primátorovi vyhovět kvůli leteckým hladinám, bylo ji dosaženo alespoň pomocí dvou a půl metrového vysílače. Obvyklé vysvětlení je, že Onderka chtěl výškou překonat pražskou City Tower. Na to by ale stačilo i 110 metrů, proč musel stavař vyhovět Onderkovu přání, že má mít budova přesně 111 metrů?

"Я" neboli "JA". Poslední znak cyrilice.

111

111 má zjevně vysokou synchronicitu, Internet je plnů bláznů, kteří vidí 111 všude. Patří snad Roman Onderka mezi ně? Pythagorejská 111 je symbolem pyramidy (stejně jako AZ, ale o tom zas někdy jindy), v kabale je 111 symbolem slunce, v křesťanství je 111 symbolem Trojjedinosti Boha a Svaté trojice. Budova má zvláštní tvar, jde vlastně o tři budovy spojené v jednu. Tři v jedné - trojjediná, chápete? No hluboký je to jako Prýgl, tahle brněnská mystika.

Kromě Svaté Trojice je 111 i symbolem Apokalypsy, 111 x 6 je 666, neboli číslo bestie z Apokalypsy. A kolik lidí poklepávalo základní kámen?

(Šest týpků s kladívkem. Ten světlý tam zjevně nepatří, je to zástupce hejtmana kraje Vysočina (?). Za Jihomoravský kraj se nezúčastnil nikdo.

Slavnostní zahájení se odehrálo 20. dubna. Bylo by asi laciné hledat nějakou spojitost mezi výročím narození Adolfa Hitlera a Onderkovým přátelstvím k Danielu Landovi, přesto jsem to právě udělal. Ale když stavař vyhověl primátorovi ohledně výšky budovy, nemohl mu vyhovět i ohledně data slavnostního poklepání základního kamene?

Záleží na tom?

Ano i ne. 111 je symbol. 20 duben je symbol. Záleží pouze na lidech, jaký obsah symbolům dají. Pro většinu amerických středoškoláků není 20. duben symbolem Adolfa Hitlera, ale symbolem marihuany a většina z nich ani netuší, kdy měl Hitler narozeniny. Symbol čeho je 20. duben pro Romana Onderku? Kdyby nešlo přímo o něj, můžeme všechno považovat za pouhou shodu okolností, ale konkrétně u našeho primátora je potřeba být na pozoru. Onderkova role při propagaci popmystika Landy je nezpochybnitelná, jeho Zlatý drak by bez Romana asi nevzletěl. Primátor se navíc nijak netají tím, že "čerpá sílu" z obsidánu, který nosí u sebe, má v kanceláři a kdo ví, kde ještě.

Souběžně s oficiálními dějinami Brna probíhají dějiny druhé, neoficiální. Bez jejich znalosti ovšem těžko vysvětlíme dějiny oficiální. Například kdyby nebyl Friedrich Wannieck ariosofický okultista, Německý dům v Brně by patrně nikdy nevznikl. Myslím, že je tedy legitimní se ptát, proč a z jakého důvodu primátor ovlivňuje soukromé stavby ve městě.

Žádné komentáře:

Okomentovat